Actueel

Janus Notarieel Juristen en Centrum Nalatenschappen bundelen krachten

De komst van het nieuw erfrecht in 2003 heeft de afwikkeling van nalatenschappen in een ander perspectief geplaatst. Niet langer een min of meer vergeten rechts- en aandachtsgebied maar een gestructureerd systeem met eigen kenmerkende uitgangspunten. Deze juridische verandering gevoegd bij maatschappelijke ontwikkelingen als grotere vermogens, individualisering, internationalisering , samengestelde gezinnen en vaker goede doelen als erfgenaam hebben ertoe geleid dat aan personen betrokken bij de afwikkeling van nalatenschappen hogere professionele eisen worden gesteld.

Jarenlange ervaring

Al voor de komst van het nieuwe erfrecht waren Thomas Janus en Henk de Graaf betrokken bij de afwikkeling van nalatenschappen. Vanaf 2006 met een eigen kantoor; Janus Notarieel Juristen respectievelijk Centrum Nalatenschappen. De focus van beide kantoren is verschillend. Janus Notarieel Juristen wikkelt uitsluitend complexe nalatenschappen af en Centrum Nalatenschappen verzorgt een professioneel afwikkelingstraject van zowel particuliere nalatenschappen als nalatenschappen ontvangen door goede doelen organisaties.

Moderne afwikkeling vergt krachtige organisatie

“Ik ben ervan overtuigd dat de moderne afwikkeling van een nalatenschap om een krachtige organisatie vraagt die zowel de hogere professionele standaard als continuïteit biedt”, geeft Thomas aan. Henk sluit zich hier volmondig bij aan: “Een betere samenwerking op dit vlak kan ik me dan ook niet indenken. Continuïteit voor degenen die een executeur of testamentair bewindvoerder in diens testament benoemen, maar ook voor de erfgenamen en in voorkomend geval de rechterlijke macht bij de benoeming van een vereffenaar.”

Beide labels blijven bestaan

Beide kantoren hebben ieder in een specifiek deel van de markt een eigen naam opgebouwd. Alle reden om de twee labels naast elkaar te blijven voeren.

Meld u aan voor de maandelijkse update

Ontvang interessante cases uit onze praktijk, actuele nieuwsfeiten en opvallende rechterlijke uitspraken rechtstreeks in uw mail. Meld u hieronder gratis aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Bij het versturen van dit formulier gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens voor het versturen van onze nieuwsbrief/mails. Meer informatie over hoe wij persoonsgegevens verwerken leest u op onze privacy pagina.

* Verplicht veld.
Terug naar het overzicht

Neem contact met ons op

Wanneer u ons inschakelt voor de afwikkeling van een nalatenschap bent u verzekerd van deskundige, daadkrachtige en betrokken adviseurs.

Thomas Janus

+31 40 760 1660