Cases

Nederlands, Duits of Frans recht

Verliefd in Nederland, verloofd in Frankrijk, getrouwd in Duitsland. En dat binnen een half jaar. Voor beiden was het hun tweede huwelijk. Een korte aanloop naar een huwelijk, maar na vijftien jaar zijn ze nog steeds samen. Ze wonen in Duitsland net over de grens bij Nijmegen, werken samen in het bedrijf van de vrouw in Nederland en genieten van het leven in haar vakantiehuis in Frankrijk. Kinderen hebben ze samen niet. De vrouw wel uit haar eerste huwelijk. Geheel onverwacht overlijdt de vrouw in het najaar van 2019.

De relatie met de vier kinderen uit het eerste huwelijk van zijn echtgenote was niet al te best. Er was weinig contact maar nu hebben enkele van hen zich al gemeld. De man klopt aan bij diverse adviseurs om hem te helpen bij de afwikkeling van deze internationale nalatenschap. Geen van de adviseurs vindt zich deskundig genoeg om de vragen op te pakken. Een notaris verwijst de man door naar ons.

Persoonlijk verhaal

In ons eerste gesprek vertelt de man uitgebreid zijn verhaal aan mij en mijn collega internationaal privaatrecht. Wij noteren de voor ons belangrijkste elementen. Beide echtgenoten hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze wonen in Duitsland, maar reizen regelmatig op en neer naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Nijmegen. Operationeel wordt het bedrijf gerund door een zeer ervaren directeur. Zo ervaren dat Frankrijk voor het echtpaar meer is geworden dan alleen een vakantiebestemming.

Nadat de man zijn verhaal heeft verteld, vragen we hem naar een mogelijke akte van huwelijkse voorwaarden en testament. Hij geeft aan dat ze tot over hun oren verliefd zijn getrouwd in Duitsland zonder huwelijkse voorwaarden te hebben laten opmaken. Over een testament hebben ze vaak tegen elkaar gezegd dat ze daarvoor toch echt eens actie moeten ondernemen. Er zijn geen documenten opgemaakt.

Feiten en omstandigheden

We vragen nu door en willen zo veel mogelijk feiten en omstandigheden te we...

Lees het gehele verhaal > vul hieronder uw gegevens in & ontvang direct de whitepaper per mail (of klik hier).

Meld u aan voor de maandelijkse update

Ontvang interessante cases uit onze praktijk, actuele nieuwsfeiten en opvallende rechterlijke uitspraken rechtstreeks in uw mail. Meld u hieronder gratis aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Bij het versturen van dit formulier gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens voor het versturen van onze nieuwsbrief/mails. Meer informatie over hoe wij persoonsgegevens verwerken leest u op onze privacy pagina.

* Verplicht veld.
Terug naar het overzicht

Neem contact met ons op

Wanneer u ons inschakelt voor de afwikkeling van een nalatenschap bent u verzekerd van deskundige, daadkrachtige en betrokken adviseurs.

Thomas Janus

+31 40 760 1660